Clicky


Volumes binnen sector transport en logistiek trekken aan

Volumes binnen sector transport en logistiek trekken aan
13-11-2014 11:46 | Transport | auteur De Redactie

ZOETERMEER - De conjunctuurenquête van Transport en Logistiek Nederland (TLN) over het derde kwartaal van 2014 laat zien dat bedrijven voorzichtig optimistisch zijn. Weliswaar is op de meeste stemmingsindicatoren de score bovengemiddeld, maar er is nog onvoldoende reden tot juichen. Prijzen en winst geven nog steeds reden tot zorg. Arthur van Dijk, voorzitter van TLN is voorzichtig positief over de vooruitzichten voor het einde van het jaar.

Geen prijsherstel

Over de hele linie trekken de volumes aan. Al vier kwartalen achtereen is er sprake van een verbetering van het economisch klimaat. Volgens een aantal ondernemers is er nog een lange weg te gaan. Heel langzaam komen transportbedrijven financieel gezien weer op krachten, maar nog altijd is bij de helft van de bedrijven de financiële positie niet sterk. Helaas is er nog steeds geen sprake van een sterk prijsherstel. Hier en daar is sprake van inflatiecorrectie, maar over het algemeen houdt het niet over.

Vertrouwen onveranderd

Het ondernemersvertrouwen staat al drie kwartalen op hetzelfde niveau. Als we kijken naar de periode 2007 - 2014 zien we dat ondernemers dit jaar veel meer vertrouwen hebben in de toekomst dan in de afgelopen 6 jaar. Ondernemers zijn met name goed te spreken over de bezetting, liquiditeit en concurrentiepositie.