Odfjell verwacht betere resultaten in Rotterdam

Odfjell verwacht betere resultaten in Rotterdam
13-11-2014 10:12 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Odfjell verwacht dat de lange tijd zo problematische Rotterdamse terminal dit kwartaal weer beter gaat draaien. Het Noorse olieopslagbedrijf heeft het terrein in het botlekgebied de afgelopen twee jaar flink gerenoveerd en gereorganiseerd. Daardoor moeten de resultaten weer op peil geraken, zo liet Odfjell donderdag voorbeurs weten.

De Rotterdamse vestiging leed vorig kwartaal nog een operationeel verlies van zes miljoen euro, zo valt te lezen in de kwartaalcijfers van het bedrijf. Die rode cijfers zijn volgens Odfjell te wijten aan de reorganisatie die er de afgelopen tijd werd doorgevoerd, een operatie die flinke kosten met zich meebracht.

Het opslagterrein in Rotterdam heeft sinds het stilleggen in de zomer van 2012 eigenlijk elk kwartaal verlies geleden. Daarnaast moest Odfjell meermaals stevig afschrijven op zijn grootste terminal. Alleen vorig jaar werd al voor tientallen miljoenen euro's afgeboekt.

Odfjell Rotterdam werd in juli 2012 stilgelegd, toen bleek dat veel tanks niet aan de veiligheidseisen voldeden. Zo zouden onder meer de blusinstallaties niet werken en waren sommige tankwanden te dun. Eind 2013 kreeg Odfjell een boete van drie miljoen euro vanwege de misstanden bij zijn Rotterdamse vestiging. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden