Clicky

 
Transport Online - Chauffeurs Suiker Unie moeten opnieuw solliciteren - UPDATE!

Chauffeurs Suiker Unie moeten opnieuw solliciteren - UPDATE!

Chauffeurs Suiker Unie moeten opnieuw solliciteren - UPDATE!
12-11-2014 12:54 | Transport | auteur Marcel van der Voort

DINTELOORD - "Van Den Bosch Transporten in Erp verzorgt al jaren het vervoer voor de Suiker Unie in Dinteloord. Er is een aanbesteding geweest en nu gaat het werk naar Sitra Transport", vertelt Henri Janssen van FNV Bondgenoten. “De vijftien chauffeurs van Van den Bosch moeten opnieuw solliciteren”, voegt hij eraan toe.

“Ik vind dat onbehoorlijk. Deze mensen werken al jaren via Van den Bosch voor de Suiker Unie. Ze zijn actief vanaf de bedrijfslocatie van de Suiker Unie in Dinteloord, dragen kleding van de Suiker Unie en op de vrachtwagens prijkt eveneens de naam van de Suiker Unie”, laat hij woensdag aan de nieuwstredactie van Transport Online weten.

Werk houden

"Dat Sitra tegen ze zegt: 'Jullie mogen solliciteren'. is niet goed. Ze moeten gewoon hun werk houden. Op deze manier kunnen kritische mensen en werknemers die vaker hebben verzuimd uitgesloten worden. Ze kunnen nu de krenten uit de pap halen", stelt de vakbondsman.

"Het is ook niet gezegd dat dit juridisch zomaar kan. Want het werk en de standplaats blijft en misschien is dit wel een overname van een onderneming. Dat moet onderzocht worden en mogelijk komt dat bij de rechter", waarschuwt Janssen.

Eisen

Hij vertelt dat er vandaag, woensdag, een bijeenkomst over het werk is. Van den Bosch is volgens hem niet ingelicht over dat treffen.

“De Suiker Unie had moeten eisen dat Sitra Transport het personeel van Van den Bosch overnam. Overigens kan het voor Van den Bosch lastig worden als ze voor de 15 chauffeurs ander werk moeten gaan zoeken”, besluit hij.

Bij Sitra Transport is om een reactie gevraagd. Chris Mastenberg: "Ik ga er niet op in." Vervolgens nodigt hij de redacteur uit voor een gesprek een paar dagen later in Amsterdam. Bij de Suiker Unie is eveneens om commentaar gevraagd. Die heeft nog niet gereageerd.

Betreur situatie

Directeur Marcel Wouters van Van den Bosch Transport is wel bereid om een reactie te geven. "Ik betreur de situatie. En had liever het werk behouden", meldt hij.

"Er zijn deze week gesprekken bij Sitra en vandaag is de personeelsbijeenkomst. De uitkomsten wil ik eerst afwachten. Ik spreek mijn vertrouwen uit, Het gaat om goede chauffeurs en ik hoop dat ze hun werk mogen voortzetten", stelt hij.

Gaat Wouters de 15 chauffeurs ander werk geven als ze niet aan de slag mogen bij Sitra? "Daar loop ik nog niet op vooruit", zegt hij.

Foto's

  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • Van den Bosch vof
    Van den Bosch vof


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions