Transport Online - Terecht vergunning intocht Sint in Amsterdam

Terecht vergunning intocht Sint in Amsterdam

Terecht vergunning intocht Sint in Amsterdam
12-11-2014 10:50 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan heeft vorig jaar terecht de vergunning voor de sinterklaasintocht afgegeven. Volgens de Raad van State gaat de burgemeester niet over de inhoud van zo'n evenement. Hij mag alleen een vergunning weigeren als het een gevaar voor de openbare orde is. Hiermee hebben woensdag de tegenstanders van Zwarte Piet de zaak tegen de gemeente verloren.

De Raad van State heeft niet gezegd of een intocht met zwarte Zwarte Pieten discriminerend is. Als iemand daar een oordeel over wil krijgen, moet hij of zij naar de burgerlijke rechter.

De Stichting Sinterklaas Intocht Amsterdam reageert verheugd op de uitspraak. "Die is buitengewoon helder. Een andere interpretatie is niet mogelijk", zegt een woordvoerder. "De burgemeester mag zich niet met de inhoud bezighouden."

De stichting blijft wel gewoon in gesprek met Van der Laan en alle andere partijen in de samenleving over de invulling van Zwarte Piet, aldus de woordvoerder. "Amsterdam is een van de weinige gemeenten waar schoorsteenpieten komen. De maatschappelijke discussie over Zwarte Piet gaat nog jaren door. Dat verandert niet van de ene op de andere dag. Veranderingen gaan altijd gepaard met felheid. Zwarte Piet past zich aan aan de ontwikkelingen in de maatschappij en dat gaat langzaam.'' (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions