Clicky


Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing behaalt MVO Prestatieladder Niveau 3 certificaat

Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing behaalt MVO Prestatieladder Niveau 3 certificaat
11-11-2014 13:25 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HELMOND - Op  31 oktober is aan Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing te Helmond het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Prestatieladder Niveau 3 certificaat uitgereikt. Het managementsysteem is getoetst door de onafhankelijke auditinstantie SGS Nederland.

De MVO Prestatieladder is een landelijk certificeerbare norm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, en staat voor het transparant en toetsbaar maken van duurzame ontwikkeling in het managementsysteem aan de hand van indicatorenmanagement en stakeholderanalyse. Voor Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing  was de certificering een logische stap.

Directeur en mede-eigenaar Karel van Rooij legt uit: "De Prestatieladder sluit uitstekend aan bij onze bedrijfsvoering, waarin people, planet en profit doorlopend centraal staan. De certificering betekende voor ons dan ook geen nieuwe mindset, maar onderstreept hoe hoog duurzaamheid in de meest ruime zin van het woord op onze agenda staat. Het proces richting de audit wilden we niet alleen met de directie en kwaliteitscoördinator doorlopen. Daarom is een stuurgroep samengesteld met leden uit alle geledingen van het bedrijf. Samen met onze medewerkers hebben we naar dit mooie resultaat toegewerkt. De certificering is een kroon op het werk, maar tevens een duwtje in de rug om de bedrijfsvoering nog meer volgens de richtlijnen van de Prestatieladder te optimaliseren."

Directeur-eigenaar Willie van den Broek vult aan: "Met het behalen van de MVO Prestatieladder geven we nog meer inhoud aan wat we eigenlijk al vijftig jaar doen, namelijk eerlijke logistieke dienstverlening bieden met oog voor de klant. Kwaliteit is daarbij onontbeerlijk. Naast de reeds behaalde certificaten voor ISO 9001, ISO 22000, FORS Transport for London en SKAL voor de opslag van biologische producten is de MVO Prestatieladder een mooie toevoeging, die als overkoepelende norm boven alle bedrijfsprocessen hangt. Dat we één van de eerste logistieke dienstverleners in Nederland zijn die dit certificaat behalen, toont de innovatieve houding van Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing."

Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing werd opgericht in 1965 en viert in 2015 dus het vijftigjarig bestaan. Het bedrijf kenmerkt zich door het bieden van logistieke totaaloplossingen: van opslag en orderpicking tot 24-uurspalletdistributie binnen de Benelux. Dit alles onder het principe van door to door, met eigen middelen en eigen mensen. De opslagloodsen bieden 25000m2 capaciteit voor droge goederen uit de food en non-foodsector. De moderne vloot bestaat uit 75 trekkende eenheden en het dubbele aantal opleggers. Er wordt structureel geïnvesteerd in nieuw materiaal en nieuwe faciliteiten. Zo wordt er enkel gewerkt met Euro 5 en Euro 6 motoren en zijn er negen LZV’s (Lange Zware Voertuigen) aangekocht.

Met het behalen van de MVO Prestatieladder Niveau 3 toont Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing  te streven naar continue innovatie op het gebied van logistieke processen en verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van mens, milieu en maatschappij, oftewel people, planet en profit. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen behoort zodoende tot de kerntaken van Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing BV.

Foto's

  • Martens en Van Oord
  • Martens en Van Oord
  • Martens en Van Oord
  • Jan Kruis
    MVO