Transport Online - Mercedes-Benz levert 37 Actros trucks aan Emons groep

Mercedes-Benz levert 37 Actros trucks aan Emons groep

Mercedes-Benz levert 37 Actros trucks aan Emons groep
11-11-2014 11:14 | Mercedes-Benz | auteur De Redactie

Emons Group nam recent 37 Mercedes-Benz Actros vrachtwagens in gebruik voor het transport van glas door heel Europa. De keuze viel op de Actros omdat Mercedes-Benz kon voldoen aan de in de tender gestelde voorwaarden. Voornaamste eis: een zeer laag eigen gewicht en compatibiliteit met de door Emons Group zelf ontwikkelde glastrailer.

Emons Group stelde begin dit jaar een pakket van eisen op voor de aanschaf van 37 trekkers voor glastransport. Daarin waren de aanschafprijs, de specificaties, het brandstofverbruik, maar bovenal een laag eigen gewicht van de trucks belangrijk.

Roger Reiniers van Emons Group: “De keuze viel uiteindelijk op Mercedes-Benz vanwege een aantrekkelijke combinatie van al deze factoren. Over het brandstofverbruik kunnen we over een jaar pas echt wat zeggen, maar met name de begeleiding van Mercedes-Benz tijdens het aanschafproces was uitstekend, mede vanwege een nauwe samenwerking tussen de afdelingen sales en techniek. Zo kwamen we tot deze Actros op basis van de Loader-uitvoering waarbij alles uit de kast is gehaald om het eigen gewicht zo laag mogelijk te houden. Van radiotorrooster tot einddwarsligger, alles is geoptimaliseerd voor een zo laag mogelijk leeggewicht. Verder is gekozen voor een enkele montage op de achteras middels Michelin X-one.”

Emons Group heeft zelf een trailer ontwikkeld waarmee de trucks gaan rijden. Deze trailer is van aluminium om het eigen gewicht van de combinatie zo laag mogelijk te houden. Hiermee is Emons in staat om tot 30,8t vlakglas te kunnen transporteren. De vrachtwagens worden op vestigingen verspreid door Europa ingezet en zullen zo’n 145.000 kilometer per jaar afleggen. De trucks zijn uitgerust met PPC (Predictive Powertrain Control), het intelligente systeem dat anticipeert op stijgingen en dalingen in het traject door ten allen tijde de optimale instelling van de aandrijflijn te kiezen.

De Emons Group heeft tien kantoren in vijf landen wereldwijd en bestaat sinds 1943. Het wagenpark van de onderneming bestaat in totaal uit 350 trekkers en 450 opleggers. De 37 nieuwe trucks zijn aangeschaft inclusief een reparatie en onderhoudscontract met Europese dekking bij Mercedes-Benz CharterWay.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions