Drie verdachten faillissementsfraude langer vast

Drie verdachten faillissementsfraude langer vast
07-11-2014 20:48 | Faillissementen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Drie mannen die worden verdacht van faillissementsfraude mogen twee weken langer worden vastgehouden. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. Er is genoeg bewijs dat de mannen via een bedrijf spullen hebben gekocht waarvan de rekeningen nooit zijn betaald. De schade wordt geschat op anderhalf miljoen euro.

De mannen van 59, 42 en 59 jaar werden dinsdag opgepakt bij een actie van de FIOD. De opsporingsdienst doorzocht elf locaties, waaronder vier in Alkmaar. De inval kwam eerder deze week in het nieuws omdat agenten ook binnenvielen bij het mediabedrijf van Peter Jan Rens in Stompetoren.

De voormalig tv-presentator is geen verdachte in de zaak. Hij is sinds deze zomer teruggetreden als eigenaar, stelde hij in het AD. Er waren al wel langer geruchten dat het bedrijf van Rens niet helemaal zuiver op de graat zou handelen. Bij de inval in het mediabedrijf zijn luxe auto's, computers en televisies in beslag genomen.

Bij faillissementsfraude of flessentrekkerij worden goederen ingekocht maar nooit betaald. Diezelfde spullen worden vervolgens spotgoedkoop doorverkocht. Het bedrijf dat de goederen in eerste instantie inkoopt gaat failliet, waarna de rekeningen niet meer kunnen worden betaald. De verdachten richtten na elk faillissement een volgend bedrijf op om hun praktijken voort te zetten, aldus het OM. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden