Clicky


Graaco vernieuwt wagenpark met vijf nieuwe DAF XF Super Space Cab trekkers

Graaco vernieuwt wagenpark met vijf nieuwe DAF XF Super Space Cab trekkers
07-11-2014 10:03 | DAF | auteur De Redactie

COEVORDEN - Onlangs werden vijf DAF trekkers overhandigd door Reinder Dorenbos, verkoper bij Sent Waninge, aan drs. Ben Blog, Managing Director van Graaco. De chauffeurs van Graaco in Coevorden hadden een belangrijke stem bij de keuze van het vernieuwde wagenpark, en kozen voor het merk DAF.

De vijf DAF XF 460 FT Super Space Cab trekkers zijn uitgevoerd met de zuinige 12,9 liter PACCAR MX-13 motor, geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en MX Engine Brake. Daarbij zorgen de side-skirts, spoilers en fenders voor een extra reductie van het brandstofverbruik en CO2-uitstoot met 10 procent. De ruime Super Space Cab cabine heeft onder andere een Luxury Air chauffeurstoel met luchtvering, koellade van 42 liter, standverwarming, automatische temperatuurregeling (ATC), Electronic Vehicle Stability Control (VSC) en de DAF Driver Performance Assistant (DPA). Voor de veiligheid van de chauffeur en de lading is er het unieke DAF Night Lock.

Graaco is een logistieke dienstverlener en heeft 60.000 m2 aan warehouses, en een totale oppervlakte van ruim 200.000 m2 waar de goederen, met de uiterste zorg en met respect voor het milieu, snel en efficiënt worden afgehandeld. Zij werken met ruim 40 vaste gemotiveerde medewerkers en ‘landen specifieke’ vervoerders.

Graaco is een belangrijke transportaanbieder in de sector food en feed gerelateerde producten. Dichtbij de Euroterminal, de water en spoorwegen in Coevorden verzorgen zij het transport naar vaste klanten in vooral Scandinavië, de Benelux, Oost-Europa en Duitsland. Eind 2013 heeft Graaco de ‘GrainTerminal’ geopend, die rechtstreeks verbonden is met het Nederlandse en Duitse spoorwegnet. In deze terminal kan circa 18.000 ton aan graanproducten worden opgeslagen om vervolgens just-in-time bij de ontvangers in de Benelux en Duitsland te worden afgeleverd.

Graaco is zeer tevreden over de samenwerking met Sent Waninge: “Wij hebben een heel goed contact met de dealer. De medewerkers zijn vakbekwaam en staan ons met raad en daad terzijde. En al spreek je meestal over de dealerorganisatie in z’n geheel, wil ik toch specifiek de heren Dorenbos, Waninge en Drenth roemen in hun advies en ondersteuning in het voor en na-traject”, zegt Ben Blog.