Clicky


Parkeerverbod voor vrachtwagens bedrijvenpark A37 Emmen

Parkeerverbod voor vrachtwagens bedrijvenpark A37 Emmen
06-11-2014 18:54 | Transport | auteur De Redactie

EMMEN - De Gemeente Emmen voert een zonaal parkeerverbod voor vrachtwagens in op het bedrijvenpark A37 langs de N862. Het zonale parkeerverbod geldt voor alle wegen binnen het bedrijventerrein.

Volgens de gemeente parkeren veel vrachtwagenchauffeurs voor langere tijd hun vrachtwagens langs de weg van het bedrijvenpark A37. Volgens de gemeente worden deze vrachtwagens vaak tegenover in- en uitritten van bedrijven geplaatst. Dit veroorzaakt overlast voor mensen die het terrein op willen rijden of willen verlaten.

Daarnaast komt het voor dat er meerdere vrachtwagens achter elkaar geparkeerd staan wat zorgt voor onveilige verkeerssituaties omdat overige weggebruikers hierdoor moeten uitwijken naar de andere weghelft.

Binnen een parkeerverbod mag wel worden geladen en gelost. Parkeren is niet toegestaan. Voor het parkeren van vrachtwagens zijn, volgens de gemeente Emmen, voldoende alternatieven: een bewaakt parkeerterrein op het bedrijvenpark waarbij diverse voorzieningen aanwezig zijn voor chauffeurs. Verder kan er worden geparkeerd op de parkeerterreinen langs de A37. Deze parkeerterreinen worden momenteel vergroot door Rijkswaterstaat.

Het parkeerverbod zal met borden worden aangegeven.