EVO roept op af te zien van sluiting tunnels A73 op werkdagen

EVO roept op af te zien van sluiting tunnels A73 op werkdagen
27-06-2008 09:44 | Wegvervoer | auteur de redactie
ZOETERMEER - Donderdagavond is in Limburg bestuurlijk overleg geweest over de tunnelproblematiek van de A73 bij Roermond. Uitkomst van dit overleg is dat de aannemer de tunnels in de zomerperiode gedurende twee aaneengesloten weken mag sluiten. EVO dringt er bij Rijkswaterstaat op aan niet gebruik te maken van deze mogelijkheid. EVO roept de regionale partijen op om van sluiting van de tunnels op werkdagen af te zien en zich te beperken tot afsluiting in het weekeinde.

De economische schade door sluiting van de tunnels op werkdagen is te groot. Er zijn 20.000 voertuigbewegingen per etmaal door de tunnels. Het alternatief is alleen gebruikmaken van sluiting in het weekend. De ervaringen daarmee zijn goed. Het verkeersbeeld in Roermond en omgeving is dan rustig, maar als de tunnels op werkdagen worden afgesloten, ontstaat weer de situatie van voor de tunnels. Oftewel, files op de Napoleonsbaan, de N271 en het onderliggend wegennet.

Bovendien wijst EVO erop dat Rijkswaterstaat zelf aangeeft dat een sluiting van twee aaneengesloten weken geen garantie biedt op eerdere afronding van de werkzaamheden.

In alle gevallen geeft EVO de voorkeur aan weekendsluitingen boven een afsluiting op werkdagen, gelet op de aard van de economische bedrijvigheid in de regio. Ook tijdens de bouwvak. Immers, in de zomerperiode is er veel verkeer, zowel zakelijk als recreatief.


ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier