Transport Online - 58 procent in overtreding tijdens fraudecontrole wegtransport

58 procent in overtreding tijdens fraudecontrole wegtransport

58 procent in overtreding tijdens fraudecontrole wegtransport
06-11-2014 11:18 | Overtredingen | auteur De Redactie

GRONINGEN - De politie hield woensdagmiddag en -avond samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport en de Rijksdienst voor het Wegverkeer een controle op het wegtransport.

Doelstelling is het tegengaan van het verrichten van frauduleuze handelingen met de tachograaf. Het manipuleren van de tachograaf heeft grote gevolgen voor de verkeersveiligheid. De uitvoerige inspecties van de gecontroleerde voertuigen vond plaats bij het RDW Keuringsstation aan de Duinkerkenstraat.

In totaal werden 53 vrachtwagencombinaties ter controle aangevoerd waarvan 33 buitenlandse en 20 Nederlandse. Hiervan bleken 58 procent in overtreding te zijn. In totaal werd dertig keer proces-verbaal opgemaakt, waarvan tien keer in het kader van frauduleuze handelingen verrichten met de tachograaf zoals: het gebruik van magneten, het verborgen houden van tachograafschijven en het rijden zonder gebruik te maken van een bestuurderskaart.

Verder werd er bekeurd voor het genieten van onvoldoende rust, het niet vermelden van overige werkzaamheden en veertien keer gewaarschuwd voor overschrijden van de rijtijdenwetgeving.

Ook de voertuigen werden gecontroleerd op technische gebreken. Hierbij werd bekeurd voor: versleten banden, niet hebben van wielafscherming, lading niet gezekerd, een losse as, een afgebroken stootbalk, overschrijding van de hoogte, overbodige verlichting, versleten remmen waarbij in één geval de trailer is stilgezet omdat alle remmen waren versleten en het niet hebben van zijreflectie.

In totaal werd er voor ruim 40.000 euro aan boetes opgelegd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,913
Diesel1,559

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen