Schip vaart in dichte mist tegen brug in Groningen

Schip vaart in dichte mist tegen brug in Groningen [+foto]
06-11-2014 09:49 | Ongevallen | auteur De Redactie

GRONINGEN - Op woensdag 5 november om 22:15 uur is een binnenvaartschip tegen de Borgbrug over het Eemskanaal in de stad Groningen gevaren. Hierdoor is het scheepvaartverkeer op de hoofdvaarweg Lemmer - Delfzijl gestremd. Ook het wegverkeer over de Borgstraat is gestremd en wordt reeds omgeleid middels gele borden.

Rijkswaterstaat streeft ernaar om de scheepvaart komend weekend weer doorgang te kunnen geven. Hiervoor moet mogelijk het beweegbare deel in de brug gedemonteerd worden. Door de aanvaring is het beweegbare deel van de brug ca. 20 centimeter omhoog gekomen en is ontzet.

Indien het beweegbare deel van de brug er volledig uit moet, geldt er voor het wegverkeer een langere stremming. Rijkswaterstaat treft indien nodig een voorziening voor fietsers en voetgangers.

"Het betreft hier een regulier binnenvaartschip, klasse IV, die makkelijk door de geopende brug past. Deze brug wordt doordeweeks 24 uur per dag bediend. Voor zover wij weten er is er geen opening aangevraagd. De KLPD doet onderzoek naar de oorzaak", aldus Agnes Bernhardt, districtshoofd Rijkswaterstaat Noord Nederland.

©Foto: GinoPressNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden