Clicky


Principeakkoord cao voor Brink's personeel

Principeakkoord cao voor Brink's personeel
05-11-2014 16:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

Vandaag hebben FNV Transport & Logistiek en Brink’s Nederland een principeakkoord bereikt over een cao. “Ik ben tevreden want het brengt deels de rust die werknemers in deze tijd nodig hebben. We kunnen ons nu concentreren op de reorganisatie en het bijbehorende sociaal plan, waarbij ons uitgangspunt is dat niemand de WW ingaat”, aldus Meindert Gorter vakbondsbestuurder bij FNV Transport & Logistiek.

In de cao is afgesproken dat de werknemers per 1 april 2014 een structurele loonsverhoging van 2 procent krijgen, inclusief de daarvan afgeleide toeslagen. Tevens is een nieuwe pensioencao afgesproken. Tot slot komt er een paritaire werkgroep die de cao-partijen gaat adviseren over wijzigingen in de arbeids- en beloningssystematiek.

De cao geldt van 1 april 2014 tot 1 april 2015. FNV Transport & Logistiek legt het principeakkoord positief voor aan haar leden. Bij Brink’s Nederland werken 1.050 mensen. Medio oktober kondigde het bedrijf een reorganisatie aan die leidt tot een banenverlies van 600 en de sluiting van de vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle. Ook het hoofdkantoor in Houten zal vrijwel verdwijnen.