Clicky

 
Transport Online - Reizigers naar Duitsland lijden onder treinstaking

Reizigers naar Duitsland lijden onder treinstaking

Reizigers naar Duitsland lijden onder treinstaking
05-11-2014 15:55 | Stakingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Reizigers die per spoor tussen Amsterdam en Berlijn of Basel reizen, zullen er tussen donderdag en maandag rekening mee moeten houden dat ze niet of veel te laat op hun bestemming aankomen. Door de grootscheepse staking bij Deutsche Bahn is er op die trajecten niet of nauwelijks treinverkeer mogelijk, meldde een woordvoerder van NS woensdag.

De ICE-treinen op die trajecten zullen tussen donderdag en maandagochtend niet of nauwelijks rijden. Alternatieven zijn nauwelijks voorhanden. Reizigers wordt 'dringend' geadviseerd de actuele reisinformatie in de gaten te houden.

De intercity van Amsterdam naar Berlijn rijdt donderdag en vrijdag overdag niet verder dan Bad Bentheim, vlak over de Duitse grens. 1500 mensen hadden bij NS International al een kaartje geboekt.

Vanaf vrijdagavond wordt de route door werkzaamheden in de Randstad overigens nog verder ingekort. De internationale trein rijdt dan alleen tussen Amersfoort en Bad Bentheim. Normaal gesproken vertrekt er elke twee uur een trein uit Amsterdam richting Berlijn.

Wie toch besluit per trein naar Berlijn te reizen, kan zich opmaken voor ernstige vertragingen. "Het aantal alternatieve reismogelijkheden is zeer beperkt", aldus de zegsman. De treinen die wel rijden zijn overvol, verwacht de NS. Zondag is het precies 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel, waardoor in het weekeinde veel bezoekers worden verwacht in de Duitse hoofdstad.

Reizigers van Nederland naar het Zwitserse Basel hebben het meeste pech. De rechtstreekse ICE op dat traject rijdt de komende dagen helemaal niet. Voor treinpassagiers die tussen Amsterdam en Frankfurt reizen zijn de vooruitzichten iets beter. Vijf van de zeven dagelijkse ICE-treinen zullen rijden, aldus de zegsman woensdag.

Treinmachinisten van passagierstreinen staken van donderdag tot en met maandagochtend. Ze zijn verwikkeld in een langlopend conflict over lonen bij Deutsche Bahn. Op woensdag beginnen de goederentreinmachinisten al met de staking. Ook het goederentransport wordt van en naar Nederland wordt ernstig verstoord.

Treinen van andere maatschappijen dan Deutsche Bahn rijden de komende dagen wel. Dat betekent onder meer dat reizigers uit Groningen, Enschede en Venlo wel met de reguliere lokale treinen naar Duitsland kunnen. Wel is eenmaal over de grens een eventuele overstap op een trein van de Deutsche Bahn niet gegarandeerd. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,180
Diesel2,058

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats