Clicky


Erbudak moet Slotervaart tonnen terugbetalen

Erbudak moet Slotervaart tonnen terugbetalen
05-11-2014 15:46 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Voormalig directeur van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis Aysel Erbudak moet ruim 250 duizend euro aan het ziekenhuis terugbetalen. Ze heeft ten onrechte geld gebruikt om aandelen van een internetplatform te kopen. Dat blijkt uit een vonnis dat de rechtbank in Haarlem vorige maand uitsprak

Erbudak kocht de aandelen van het bedrijf Drimpy, een online platform met informatie en advies over zorg, met geld van het ziekenhuis. Volgens haar was dat gerechtvaardigd omdat de aandelen op termijn naar het ziekenhuis konden gaan.

Die deal is echter nergens vastgelegd. Ook medebestuurders wisten van niks, constateerden de rechters. Daarom moet het bedrijf van Erbudak het geld terugbetalen.

Erbudak houdt vol dat ze dat had afgesproken met haar overleden zakenpartner Jan Schram, mededirecteur van het ziekenhuis. Ze denkt na over hoger beroep, aldus de Amsterdamse krant Het Parool.



Tussen het ziekenhuis en Erbudak lopen meerdere rechtszaken. De topvrouw werd vorig jaar ontslagen na een conflict, waarna een machtsstrijd volgde. Het Openbaar Ministerie onderzoekt verschillende transacties die Erburak tijdens haar voorzitterschap heeft gedaan, waaronder een miljoenenaankoop van een stuk grond in Turkije.

Naar Erbudak loopt een justitieel onderzoek. Ze wordt ervan verdacht een miljoen euro aan zorggeld te hebben onttrokken. (Novum)