Clicky

 
Transport Online - Treinstaking hinder voor herdenking val van de Muur

Treinstaking hinder voor herdenking val van de Muur

Treinstaking hinder voor herdenking val van de Muur
05-11-2014 13:40 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het is zondag precies 25 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Dat wordt uiteraard gevierd, maar de viering kan wel eens problematisch worden. Vanaf woensdag leggen Duitse treinmachinisten het werk neer voor wat naar verwachting de langste treinstaking in de geschiedenis van Deutsche Bahn zal worden: pas maandag gaan er weer treinen rijden.

Tot de staking is opgeroepen door machinistenvakbond GDL. Tot groot ongenoegen van DB dat in dagblad Der Tagesspiegel liet weten 'sprakeloos' te zijn. Een nieuwe staking is volgens het Duitse spoorwegbedrijf 'je reinste haarkloverij'. Er is een vervangende dienstregeling opgesteld, waardoor ongeveer een derde van de treinen kan blijven rijden, maar volgens DB 'wordt het openbare leven lamgelegd'. Ulrich Weber van DB heeft de vakbond opgeroepen om onverwijld met het spoorbedrijf aan de onderhandelingstafel plaats te nemen.

Vooral in Berlijn gaat de treinstaking voor problemen zorgen. Er worden in het weekeinde honderdduizenden mensen verwacht voor de herdenking van de Mauerfall. Grote groepen mensen willen dan naar verwachting gebruikmaken van de S-Bahn, het stadsnet van de hoofdstad, maar ook daar rijden waarschijnlijk geen treinen. Bovendien wordt er vrijdag een voetbalwedstrijd gespeeld en veel fans nemen vaak de trein naar het stadion.

Het is al de zesde keer dat Duitse machinisten gaan staken. Zondag liepen de salarisonderhandelingen tussen de machinisten en DB opnieuw stuk, waarop GDL direct verklaarde met nieuwe acties te komen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden