Transport Online - Bijzondere hijsklus voor Klomp Int. transport uit Zwolle [+foto's]

Bijzondere hijsklus voor Klomp Int. transport uit Zwolle

Bijzondere hijsklus voor Klomp Int. transport uit Zwolle [+foto's]
05-11-2014 12:17 | Speciaal Transport | auteur De Redactie

ZWOLLE - Klomp Internationaal transport uit Zwolle werd begin deze week gevraagd door kraanverhuurder Schot om te assisteren bij een bijzonder hijsoperatie in Zwolle. Deze week wordt namelijk een speciale banenbeurs gehouden in de IJsselhallen in Zwolle, reden voor de Koninklijke Luchtmacht om daar groots uit te pakken. De Koninklijke Luchtmacht is dringend op zoek naar personeel, met 50 openstaande vacatures voor vliegers geen kleinigheidje.

Zo stond er dan ook al vroeg in de ochtend een 4-assige Volvo FH trekker van Klomp Int. transport, uitgerust met een HMF Thor autolaadkraan van het type 6020/5520, gereed om bij de hijsoperatie te assisteren. De kraanverhuurder Schot leverde een 4-assige DAF CF met een Fassi F1000XP autolaadkraan.

Door de Koninklijke Luchtmacht werd het transport verzorgt en de hoofdrolspeler in dit geheel een echte straaljager van het type F-16A Fighting Falcon. Deze F-16 wordt speciaal ingezet voor wervingsactie van de Koninklijke Luchtmacht en is door aanpassingen snel te (de)monteren op locatie.

Nadat de F-16 op een speciale vliegtuigbergingstrailer naar binnen was gereden konden beide trekkers met autolaadkraan worden opgesteld. Nadat eerst de staart was gemonteerd werd de F-16 in een tandemhijs opgetild en na het uitklappen van het landingsgestel op zijn plek gezet.

Wat nog restte was de montage van beide vleugels, die met een 2e trailer van de Koninklijke Luchtmacht waren aangevoerd. Al met al een bijzonder hijsoperatie, die zeker geen dagelijkse klus genoemd kan worden.

Auteur & foto's: Rob Dragt

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions