Clicky


Heijmans zet tweehonderd man op straat

Heijmans zet tweehonderd man op straat
05-11-2014 09:14 | Algemeen | auteur De Redactie

ROSMALEN - Heijmans schrapt tweehonderd banen bij de bedrijfstak die onder meer kantoren, scholen en ziekenhuizen bouwt. Die stap is volgens het concern nodig omdat de bedrijfstak dit jaar tot dusver ruim twintig procent minder omzette dan in de eerste negen maanden van 2013. Dat maakte de beursgenoteerde bouwer woensdag bekend.

Ook over de gehele linie staan de resultaten van Heijmans flink onder druk. De inkomsten namen over de eerste drie kwartalen af met tien procent op jaarbasis, zo meldt het bouwbedrijf. Exacte omzetcijfers gaf Heijmans overigens niet en ook over de winst hield het concern zijn mond dicht.

Topman Bert van der Els spreekt in een toelichting van een 'mager resultaat'. Het is volgens hem nog maar de vraag of Heijmans dit jaar operationeel winst kan maken. Vooral in de utiliteitsbouw - de tak waar de ontslagen vallen - 'is het rendement duidelijk onvoldoende'. Daar is 'aanpassing van de organisatie voor nodig', zo stelt Van der Els.

CNV Vakmensen laat in een reactie weten verrast te zijn over de ontslagronde bij Heijmans. De bond had drie weken geleden nog een gesprek met de top van het bedrijf. "Toen is met geen woord gerept over tweehonderd ontslagen", aldus CNV-bestuurder Robbim Heins. (Novum)