Clicky

 
Transport Online - D66: Duitsland vliegt met tolplan uit de bocht

D66: Duitsland vliegt met tolplan uit de bocht

D66: Duitsland vliegt met tolplan uit de bocht
04-11-2014 16:45 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg is fel tegenstander van de Duitse tolplannen. Na eerdere hevige kritiek heeft Duitsland vorige week een aangepast voorstel gepresenteerd. Vandaag stelt van Miltenburg tijdens de hoorzitting over Europese tolheffingssystemen in de Transportcommissie vragen over het discriminerende karakter van deze plannen aan de Europese Commissie.

Discriminerende werking

Alhoewel iedere gebruiker de tol moet betalen, worden Duitse automobilisten gecompenseerd via de motorvoertuigenbelasting. Er wordt dus onderscheid gemaakt tussen Duitse weggebruikers en overige EU-weggebruikers. Volgens van Miltenburg blijft de kern van het probleem overeind. "Het is een discriminerende maatregel die het vrij verkeer binnen de Europese Unie beperkt."

Regioverkeer ontzien

In het nieuwe voorstel moeten niet-Duitse automobilisten betalen voor het gebruik van de Duitse autobanen. De provinciale wegen zijn inmiddels uitgesloten van het plan. "Mensen die wonen en werken in de grensregio's worden hierdoor gelukkig ontzien van de tolheffing. Een stap in de goede richting, maar nog niet het eindresultaat dat ik zou willen zien", aldus van Miltenburg. "Veel van ons transport loopt via Duitsland. Dit plan gaat consumenten en bedrijven bergen geld kosten en dat is onaanvaardbaar voor D66."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions