Clicky


Sociaal en Veilig OV

Sociaal en Veilig OV
04-11-2014 07:55 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort

MIDDELBURG - De Zeeuwse gedeputeerde George van Heukelom gaf afgelopen maandag het startsein voor het lesprogramma 'Sociaal en Veilig OV'. Deze pilot is in overleg met jongeren, scholen, vervoerders en de Provincie Zeeland ontwikkeld door adviesbureau Delfini. Het lespakket zich op leerlingen die zelfstandig met het openbaar vervoer reizen. Eén van de doelen is het versterken van de band tussen leerlingen en buschauffeurs.

Deelnemende scholen

Aan de pilot nemen drie scholen: Edudelta College Goes, Calvijn College Goes en Scalda Middelburg. In totaal gaat het om vijftien klassen. Een aantal buschauffeurs is getraind om met de leerlingen het OV-spel te spelen. Ze nemen de leerlingen hierbij mee in hun dagelijkse werkzaamheden als chauffeur. Zo ervaren de scholieren hoe het is om chauffeur te zijn.

Een aantal klassen volgde voorafgaand aan het spel een e-training. Tijdens deze simulatie maken leerlingen een virtuele busreis rondom vijf thema's: gedrag, gezicht, grenzen, groepsdruk en gevolgen.

Het lesprogramma is bedoeld voor alle niveaus in het middelbaar- en voortgezet onderwijs en richt zich op de 1e en 2e klas. Het gaat in op het gedrag en de normen en waarden in het openbaar vervoer. Het OV-spel is in 2012 door Delfini ontwikkeld en draait sindsdien op scholen in de provincies Limburg, Zuid-Holland, Gelderland en Overijssel. Delfini heeft het spel, in overleg met de Provincie Zeeland, aangepast aan de Zeeuwse situatie.

Foto's

  • addink transport
    in het mooie zeeland