Clicky


Laatste vermiste opvarende Costa Concordia gevonden

Laatste vermiste opvarende Costa Concordia gevonden
03-11-2014 20:12 | Algemeen | auteur De Redactie

MILAAN - Het lichaam van de laatste vermiste opvarende van het gezonken cruiseschip Costa Concordia is gevonden tijdens de sloop van het schip. Dat heeft de Italiaanse politie maandag bekendgemaakt. Het gaat om een Indiase ober die werd vermist sinds het schip in januari 2012 op de klippen liep bij het Italiaanse eiland Giglio. Bij de ramp kwamen 32 mensen om.

Het lichaam werd gevonden tijdens het puinruimen in een kamer op het achtste dek. Er volgt nog een dna-onderzoek om de identiteit te bevestigen, maar op het lichaam werd een identificatiebewijs van Russel Rebello, de vermiste ober, gevonden. Zijn broer bevestigde de vondst van het lichaam via Facebook en bedankte iedereen 'die heeft gebeden en die bleef geloven dat hij ooit zou worden gevonden'.

De Costa Concordia kapseisde nadat het een rif had geraakt bij Giglio, voor de kust van Toscane. De kaptein is aangeklaagd wegens doodslag, het veroorzaken van de schipbreuk en het verlaten van het schip. De Costa werd afgelopen zomer overeind getakeld en naar Genua gebracht, waar het schip wordt gesloopt. (Novum/AP)