Transport Online - Drie partijen hengelen naar Limburgs ov

Drie partijen hengelen naar Limburgs ov

Drie partijen hengelen naar Limburgs ov
03-11-2014 16:19 | Algemeen | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Veolia, Arriva en NS-dochter Abellio willen proberen de concessie voor het openbaar vervoer in Limburg vanaf 2016 in de wacht te slepen. Dat meldt de provincie maandag na het verstrijken van de inschrijftermijn. Het Franse Veolia probeerde eerder vergeefs te voorkomen dat Abellio mocht meedingen.

Veolia vond dat de NS-dochter te veel voordelen heeft ten opzichte van concurrenten, waardoor het bedrijf een lagere prijs kon bieden. Zo zou het geen dure afspraken over aansluitingen hoeven te maken, omdat de NS al verantwoordelijk is voor de intercity's die in Limburg rijden. Veolia kreeg bij de rechter nul op het rekest.

In de aanbesteding voor de periode 2016-2031 zijn alle vormen van regionaal ov opgenomen. Eén vervoerder wordt verantwoordelijk voor bussen, regionale treinen en vervoer op maat in de hele provincie. Dat is voor het eerst in Nederland.

Met de aanbesteding voor de periode 2016-2031 is een bedrag van 55,5 miljoen euro per jaar gemoeid. De provincie verwacht in januari of februari de knoop te hebben doorgehakt. Vanwege de juridische procedure is dat later dan aanvankelijk gehoopt.

De bussen in de provincie en twee regionale treinlijnen worden op dit moment nog geëxploiteerd door Veolia. Andere stoptreindiensten worden verzorgd door de NS. Dat bedrijf blijft ook na 2015 verantwoordelijk voor de intercity's in de provincie. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions