Clicky


CHEP werkt samen met klanten aan verlaging van transportkosten en CO2-uitstoot

CHEP werkt samen met klanten aan verlaging van transportkosten en CO2-uitstoot
03-11-2014 16:10 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MECHELEN(B) - CHEP, de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpoolingservices, kondigt vandaag aan dat zijn Collaborative Transportation Programma ervoor heeft gezorgd dat vrachtwagens in het afgelopen jaar 3 miljoen kilometer minder reden op de Europese wegen. Hierdoor nam de uitstoot van koolstofdioxide in Europa af met maar liefst 2.887 metrieke ton. Dit komt overeen met de CO2-uitstoot van het elektriciteitsgebruik van 397 huishoudens gedurende één jaar*. Daarnaast realiseerde CHEP met dit transportprogramma aanzienlijke kostenbesparingen voor zijn klanten.

Pere Joan Masó, directeur Logistiek van het Spaanse zuivelbedrijf CAPSA: “CAPSA zoekt al sinds 2011 naar mogelijkheden om met onze belangrijkste leveranciers samen te werken op het gebied van transport. Door voertuigen opnieuw te gebruiken nadat ze hun hoofdtraject hebben afgewerkt is het mogelijk om het distributienetwerk efficiënter in te richten. Op deze manier kunnen we op efficiënte wijze reageren op de uitdagende transportsituatie waarin we allemaal ons werk moeten doen. CHEP heeft bewezen een strategische partner voor ons te zijn."

Doorgaans levert een CHEP-klant producten aan de detailhandel op CHEP-pallets en keert vervolgens terug met een lege vrachtwagen. Met het Collaborative Transportation Programma haalt deze lege vrachtwagen – over het algemeen beheerd door een externe logistieke dienstverlener - na aflevering van de producten lege pallets op bij een CHEP-partner of op kwaliteit gecontroleerde pallets bij een CHEP service centre om deze te bezorgen bij een CHEP klant die lege pallets nodig heeft. Dit proces zorgt ervoor dat er minder lege vrachtwagens op de weg rijden, waardoor de transportkosten dalen.

William Stobart, Chief Executive Officer van Eddie Stobart Limited, een van de negen logistieke dienstverleners die betrokken zijn bij het programma in de UK, zei: “Elke organisatie heeft een verschillende en unieke logistieke keten en elk initiatief varieert in omvang en schaal, maar het uiteindelijke doel is om de transportafstanden en de lege kilometers binnen het netwerk te verminderen, waarvan iedereen, ook het milieu, profiteert. We zijn verheugd dat we een van partners zijn van dit programma en kijken ernaar uit om voort te bouwen op de goede resultaten die we tot nu toe hebben geboekt.”

CHEP werkt er hard aan om meer klanten te laten deelnemen aan het Collaborative Transportation Programma en zoekt tegelijkertijd naar andere initiatieven die kostenbesparingen en duurzaamheidsvoordelen in de logistieke keten opleveren. Met dergelijke samenwerkingen helpt CHEP klanten kosten te verlagen en het milieu te ontzien door een lagere CO2-uitstoot. CHEP streeft ernaar een strategische partner te zijn door een toonaangevend groen merk te worden en de beste milieuvriendelijke oplossingen voor de logistieke keten te bieden.

Frédéric Fimbel, verantwoordelijk voor het Collaborative Transportation Programma van CHEP in Europa, zei: “Elk initiatief verschilt in omvang en schaal maar uiteindelijk zijn CHEP, onze klanten en het milieu gebaat bij het doel om transportafstanden en lege kilometers binnen het netwerk te verminderen. Klanten realiseren zich dat door transport met ons te delen, ze extra kunnen besparen en tegelijkertijd een positieve bijdrage kunnen leveren aan het milieu. De afgelopen 12 maanden hebben we met 85 bedrijven uit heel Europa samengewerkt aan dit programma."