Transport Online - PvdA toch voor miljonairstaks SP

PvdA toch voor miljonairstaks SP

PvdA toch voor miljonairstaks SP
01-11-2014 20:30 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De PvdA steunt het voorstel van de SP om de belasting op vermogens boven de miljoen euro te verhogen. Dat heeft PvdA-Kamerlid Henk Nijboer zaterdag gezegd in het radioprogramma Tros Kamerbreed. Door de belasting voor miljonairs te verhogen, moet de belasting op de vermogens van kleinere spaarders omlaag.

"Het voorstel van de SP steunt de PvdA", aldus Nijboer. Coalitiepartij PvdA noemde het plan van de SP eind vorige maand nog ondoordacht. "De richting wordt volledig omarmd. Wij zijn voor een rechtvaardige vermogensbelasting."

De SP wil met het plan de kleinere spaarder tegemoet komen door de forfaitaire vermogensrendementsheffing aan te passen. Over elke euro vermogen boven de 21 duizend euro moet momenteel belasting worden betaald. De SP wil deze heffingsvrije drempel verhogen tot 31 duizend euro en het tarief voor miljonairs verhogen.

In het radioprogramma pleitte CDA-Kamerlid Eddy van Hijum er juist voor het vermogen van ouderen vrij te stellen. Een vermogen boven de 21 duizend euro moet ook na 2016 vrijgesteld blijven van belasting voor ouderen, zo wil hij. Op dit moment zijn ouderen met een vermogen tot 27 duizend euro nog vrijgesteld van belasting. Het kabinet wil die vrijstelling opheffen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions