Clicky


Rode Kruis zoekt hulp voor grootste rampoefening

Rode Kruis zoekt hulp voor grootste rampoefening
01-11-2014 10:42 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het Rode Kruis is bezig met voorbereidingen op zijn grootste rampoefening ooit in Nederland. De oefening voor een grote ramp met duizenden deelnemers moet in februari plaatsvinden. Het Rode Kruis werkt aan een oproepsysteem voor vrijwilligers die hulp kunnen bieden, naar Oostenrijks voorbeeld. De oefening is een fysieke en online test om te zien of het oproepsysteem werkt.

De hulporganisatie is nog op zoek naar vrijwilligers. Het gaat daarbij vooral om praktische hulp, zoals het vullen van zandzakken, logistieke hulp zoals opvang of vervoer van mensen of met specifieke vaardigheden zoals het kunnen helpen met tolken in een vreemde taal. Het systeem, dat Ready2Help heet, mikt dus niet op mensen die eerste hulp verlenen.

Mensen kunnen zich sinds zaterdag aanmelden voor het hulpnetwerk via de website van Ready2Help. In Oostenrijk is een soortgelijk netwerk sinds 2007 al 75 keer ingezet bij onder meer grote ongelukken, overstromingen en zoekacties naar vermiste personen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions