Transport Online - Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 23 -1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 23 1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 23 -1]
31-10-2014 18:46 | Transport | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE -  'Wie kent deze vrachtwagen nog?'. Maandelijks behandelen we een vrachtwagen(merk) uit vervlogen tijden. Wat waren de ervaringen van de vrachtwagenchauffeurs van weleer met deze vrachtwagens?

Vandaag de dag is Volvo één van de grootste wereldwijde spelers op de vrachtwagenmarkt. Zo is Volvo eigenaar van Renault, Mack en UD (Nissan Diesel) trucks. Verder heeft Volvo een samenwerkingsverband met de grootste Chinese truckfabrikant: Dong Feng. Aan de basis van dit succes lag de eerste zware frontstuurtruck van Volvo: de F88.

Dit model werd gepresenteerd in 1965 en was ruim 12 jaar in productie. In deze periode werden er meer dan 40.000 verkocht. Het was een voor die tijd zeer moderne vrachtwagen. De F88's werden een aantal keren verbeterd: in 1969 werden de ruitenwissers onderaan de voorruit gemonteerd. In 1973 werd een zwarte grille gemonteerd en werd het interieur vernieuwd. Ook in ons land was de F88 populair.

Heeft u nog in een Volvo F88 truck gereden? Wat was uw ervaring? Wat vindt u typisch voor deze Volvo? Heeft u nog leuke, mooie foto's van de F88 waarin u gereden heeft? Alle anekdotes en (rechtenvrije!) foto's zijn welkom! Wij bundelen alle reacties en zullen deze publiceren in deel 2 op vrijdag 14 november.

U kunt uw foto's en anekdotes insturen vóór 12 november naar: redactie@transport-online.nl

Auteur: Leonard LooijengaRijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions