Clicky

 
Transport Online - Stoffelijke resten geborgen op rampplek MH17

Stoffelijke resten geborgen op rampplek MH17

Stoffelijke resten geborgen op rampplek MH17
31-10-2014 17:17 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Een Nederlandse missie in Oekraïne heeft vandaag, samen met de Oekraïense rampenbestrijding (SES) en de OVSE stoffelijke resten geborgen op de rampplek van de MH17. Dit liet minister-president Rutte weten na afloop van de ministerraad.

De stoffelijke resten zijn overgebracht naar Charkov. Daar vindt een eerste forensische check plaats. Vervolgens worden de stoffelijke resten vervoerd naar Nederland. Daarbij zal volgens de premier hetzelfde ceremonieel in acht worden genomen als bij de vorige repatriëringen. Wanneer dat precies gebeurt is nog niet bekend.

Volgens Rutte waren de omstandigheden vandaag zodanig dat inzet van de repatriëringsmissie verantwoord was. ‘De veiligheidssituatie ter plekke verandert voortdurend. Elke dag weer bekijken we wat mogelijk is.’

Het aantal geïdentificeerde slachtoffers van de rampvlucht MH17 in Oekraïne is deze week opgelopen naar 289. Er zijn deze week vijf slachtoffers geïdentificeerd, laat het ministerie van Veiligheid en Justitie vrijdag weten. Vier hebben de Nederlandse nationaliteit.

Van negen inzittenden is nog geen dna gevonden op de lichaamsdelen die zijn geborgen. Het zou kunnen dat dat later alsnog gebeurt, want er zijn nog lichaamsdelen in Hilversum die nog niet aan iemand gekoppeld zijn. Daar is alleen nog geen bruikbaar dna-profiel van.

Het zou ook kunnen dat de lichamen of lichaamsdelen van deze negen passagiers nog niet of pas vandaag geborgen zijn.

Volgende week brengt de minister-president een bezoek aan Maleisië en Australië. Hij zal daar met de premiers van beide landen spreken over de ramp met de MH17. (Rijksoverheid/Novum)

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats