Clicky


Uitgebreid winterbandenprogramma voor vrachtwagens en bussen bij Continental

Uitgebreid winterbandenprogramma voor vrachtwagens en bussen bij Continental
31-10-2014 10:26 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HANNOVER(D) - Continental adviseert om onder winterse omstandigheden op alle assen van uw vrachtwagens en bussen winterbanden te monteren.  De reden hiervoor is dat standaardbanden onder winterse omstandigheden al snel hun limiet bereiken.  Deze banden zijn slechts beperkt inzetbaar op koude en natte, besneeuwde of ijzige wegen, ondanks de M+S-aanduiding. Bedrijfsvoertuigen uitgerust met banden die specifiek voor wintergebruik zijn ontworpen, zijn daarentegen veiliger, betrouwbaarder en zuiniger.

Continental heeft daarom voor vrachtwagens een geïntegreerd bandenconcept voor respectievelijk de vooras, aandrijfas en traileras ontwikkeld. Het uitgebreide Continental-winterbandenprogramma voor vrachtwagens en bussen is gebaseerd op jarenlange ervaring en praktische kennis die is opgedaan in Scandinavische landen, waar bedrijfsvoertuigen vóór de winter altijd van winterbanden worden voorzien.

Continental-banden met het sneeuwvlok symbool op de zijwand presteren niet alleen beter dan M+S-banden, ze overschrijden bovendien de vereisten voor de aanduiding Three-Peak Mountain Snowflake (3PMSF). Deze banden zijn specifiek ontworpen voor wintergebruik en voldoen voor iedere aspositie aan de specifieke vereisten door hun constructie en profielontwerp.

Enkele van deze vereisten zijn een optimale besturing en zijgeleiding van de vooras, maximale tractie en remkracht op de aandrijfas en een beduidend betere wegligging bij het draaien en remmen van aanhangers met winterbanden. Wanneer op alle assen Continental-winterbanden worden gebruikt, geeft dit een tractieverbetering tot 40% in vergelijking met standaardbanden. Bovendien wordt de remweg op sneeuw bij een snelheid van 50 km/u met bijna 10 meter verkort.

De Scandinavia-band voor de stuuras biedt een combinatie van een gestructureerd profiel met langsgroeven, onderbroken ribben en microlamellen. Het in-elkaar-grijpende-effect van de lamellen garandeert maximale grip op gladde wegen. Continental-banden voor aandrijfassen hebben een geoptimaliseerd blokpatroon. De hoge krachten van de speciaal ontworpen schouders zorgen ervoor dat de band zich letterlijk vastgrijpt in sneeuw.

De stabiliteit van de lammellenconstructie met driedimensionale blokelementen maakt een profieldiepte tot 22 millimeter mogelijk. Dit garandeert een lange levensduur bij wintergebruik. De trailerbanden in de Scandinavia-reeks zorgen voor een goede overbrenging van de krachten die bij het remmen en maken van bochten op een glad wegdek ontstaan.

Continental heeft het aanbod van winterbanden dit seizoen, van 22,5 inch banden voor lange afstanden en distributie, verder uitgebreid met de belangrijke maten 17,5 en 19,5 inch. Hiermee is Continental de eerste fabrikant die winterbanden voor distributievervoer aanbiedt voor een GVW tussen 12 en 18 ton. De Conti Scandinavia-winterbanden van de derde generatie in de maten 17,5 en 19,5 inch zijn gebaseerd op de succesvolle 22,5 inch winterbanden. Verder is er de Continental-trailerband HTW 2 SCANDINAVIA 445/45 R 19,5. Dit is een winterband van 19,5 inch die specifiek is ontworpen voor volumetransport en zware ladingen. Deze band rondt het Continental-portfolio van moderne winterbanden af, een van de meest uitgebreide bandenreeksen op de markt voor bedrijfsvoertuigen. 

Voor personenvervoer zijn de Conti UrbanScandinavia en de SCANDINAVIA HSW 2 Coach de veilige keuze voor gebruik tijdens de winter.  Dankzij een ontwerp met talrijke gripranden en lamellen is de Conti UrbanScandinavia HA3 met recht een allround winterband voor het personenvervoer in de winter. De Conti UrbanScandinavia HD3 is een speciale winterband voor de aandrijfas en biedt maximale tractie in de sneeuw.

De Continental SCANDINAVIA HSW 2 Coach is ook geschikt voor montage op alle assen. Deze band kenmerkt zich door het lage geluids- en hoge comfortniveau en biedt daarnaast veel tractie.

Continental-winterband voor bussen

De Conti UrbanScandinavia HA3 en SCANDINAVIA HSW 2 Coach zijn ontworpen voor montage op alle assen. De Conti UrbanScandinavia HD 3 is specifiek ontworpen voor de aandrijfas.