Clicky


Dode bij crash vrachtvliegtuig Fedex Sint Maarten

Dode bij crash vrachtvliegtuig Fedex Sint Maarten
30-10-2014 19:55 | Ongevallen | auteur De Redactie

WILLEMSTAD - Bij een vliegtuigcrash voor de kust van Sint Maarten is woensdagavond de 49-jarige copiloot om het leven gekomen. Een vrachtvliegtuig van Fedex stortte kort na het opstijgen neer. De piloot van het vliegtuig wordt nog steeds vermist, maar is vermoedelijk ook omgekomen.

Het levenloze lichaam van de copiloot werd kort na de crash gevonden door de Kustwacht. Bij de reddingsoperatie hebben Nederlandse mariniers zijn lichaam geborgen. Een grote hoeveelheid brokstukken spoelde in de loop van de avond aan op de kust.

Het vliegtuigje, een Shorts360, steeg even voor 19.00 uur op van de luchthaven van Philipsburg met bestemming Puerto Rico, toen het besloot om te draaien en te landen op dezelfde landingsbaan. Net voor aankomst stortte het vliegtuig in zee.

De landingsbaan van het Princess Juliana International Airport wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste ter wereld. De vliegtuigen scheren vlak voor de landing luttele meters over het strand van het eiland.

Het ongeluk volgt op een incident met hetzelfde vliegtuig twee dagen eerder. Na een landing op zondag maakte het toestel een ongecontroleerde beweging, waarbij het een brandstofdepot van de luchthaven op een haar na raakte. (Novum)