Transport Online - Mansveld onderzoekt zitplek trein voor mindervalide

Mansveld onderzoekt zitplek trein voor mindervalide

Mansveld onderzoekt zitplek trein voor mindervalide
30-10-2014 19:33 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld (PvdA) gaat onderzoeken of er in de trein zitplaatsen kunnen komen voor reizigers die slecht ter been of zwanger zijn. Dat heeft de bewindsvrouw donderdag gezegd in de Tweede Kamer. Net als in bus en tram zou dat moeten worden aangegeven met speciale stickers.

De toezegging volgde op een verzoek van D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven. In elke coupé zou volgens haar een plekje moeten zijn voor reizigers die slecht ter been zijn. Vooral op drukke momenten zouden mindervalide reizigers zo duidelijk kunnen aangeven dat zij graag willen zitten. De regels zijn hetzelfde als in bus en tram: iedereen mag op de plek zitten, maar reizigers die slecht ter been zijn hebben voorrang.

Op verzoek van PvdA-Kamerlid Duco Hoogland bekijkt Mansveld in de gesprekken met de vervoerders of ook zwangere vrouwen aanspraak kunnen maken op de speciale plekken. De bewindsvrouw benadrukte wel dat in heel het Nederlandse openbaar vervoer dezelfde stickers moeten worden gebruikt. (Novum)

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen