Transport Online - AB Texel wil Butter Group overnemen

AB Texel wil Butter Group overnemen

AB Texel wil Butter Group overnemen
30-10-2014 16:01 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur De Redactie

TEXEL/DRONTEN - Logistiek dienstverlener AB Texel is voornemens om de Butter Group over te nemen. Beide bedrijven hebben deze intentie vastgelegd in een voorlopig besluit. AB Texel en Butter Group gebruiken de komende maanden om zorgvuldig de haalbaarheid van de overname nader te onderzoeken. De verwachting is dat de resultaten hiervan begin 2015 bekend zijn.

AB Texel is gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte agrarische producten, meel en veevoer. Butter Group is actief in transport van losgestorte agrarische producten. AB Texel is voornemens om 100% van de aandelen van Butter Group over te nemen om zo haar netwerk in de logistieke dienstverlening op het gebied van losgestorte agrarische producten te versterken en dienstverlening aan klanten verder te verbeteren.

Beide bedrijven geven aan dat, na een eventuele overname van Butter Group door AB Texel, de werkgelegenheid behouden blijft.

AB Texel beschikt over een wagenpark dat is ingericht voor het transport van losgestorte agrarische producten zoals aardappelen, meel en mengvoeders. AB Texel heeft vestigingen in diverse Europese landen. Het wagenpark bestaat uit 500 trekkende eenheden en circa 900 opleggers.

De Butter Group is gespecialiseerd in het transport van losgestorte agrarische producten in Europa. De 270 vrachtwagens en ruim 400 bandlossers rijden 7 dagen per week en vervoeren jaarlijks meer dan 3 miljoen ton. De Butter Group beschikt over een uitgebreid netwerk met vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot- Brittannië, Polen en Hongarije.

Foto's

  • J.Roeland
    AB Texel


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions