Clicky


Vos Logistics van financiële naar strategische aandeelhouders

Vos Logistics van financiële naar strategische aandeelhouders
30-10-2014 15:53 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

OSS - Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics maakt bekend dat de directie van de onderneming samen met Scheybeeck Investments voornemens is alle aandelen van Vos Logistics over te nemen. Partijen worden hierbij gesteund door Delta Lloyd Mezzanine Fund met een achtergestelde lening. De verandering van aandeelhoudersstructuur is, volgens het bedrijf, een logische stap in de groeistrategie en ambitie van de onderneming.

De nieuwe aandeelhouders zijn bereid te investeren in de meerjarenstrategie van Vos Logistics. Daarnaast wordt de solvabiliteit verder versterkt en de schuldpositie teruggebracht. Hiermee wordt, volgens het bedrijf, een solide basis gelegd voor de toekomst van de onderneming.

De investering in Vos Logistics sluit goed aan bij de langetermijnvisie, het ondernemerschap en de ervaring van Scheybeeck in transport en logistiek. De onderneming is nu voor 80% in handen van de financierende banken.

De voorgenomen transactie moet nog worden goedgekeurd door de ACM en de ondernemingsraad is om advies gevraagd. De transactie zal naar verwachting binnen een aantal weken worden afgerond. Tot die tijd willen beider concerns geen verdere mededelingen doen.