Clicky

 Stremming Wilhelminasluis Zaandam schuift op

Stremming Wilhelminasluis Zaandam schuift op
29-10-2014 14:44 | Algemeen | auteur De Redactie

ZAANDAM - De afsluiting van de bruggen voor het wegverkeer en de stremming van de Wilhelminasluis voor de scheepvaart schuift op in tijd.

Er is meer tijd nodig voor het ontwerp van de sluiskolk vanwege de complexiteit van de kadeconstructie, grenzend aan het Zaangemaal. Door het ontwerp op dit punt nu te verbeteren wordt vertraging tijdens de uitvoering voorkomen.

In april 2014 is gestart met de uitvoeringswerkzaamheden. Om de vernieuwing van de sluis te kunnen realiseren was voor begin 2015 een stremming voorzien van circa twee maanden. De nieuwe planning is afhankelijk van het definitieve ontwerp en is nog niet beschikbaar. De scheepvaart kan gebruik blijven maken van de Wilhelminasluis. Ook de verkeerssituatie in het centrum van Zaandam blijft vooralsnog onveranderd. Zodra de nieuwe planning beschikbaar is wordt deze  bekend gemaakt. Er wordt rekening gehouden met de festiviteiten rondom Sail 2015.

De Wilhelminasluis is in 1903 gebouwd op de plek van de vroegere Kleine Sluis en de Duikersluis. In de jaren zestig is direct naast de Wilhelminasluis het Zaangemaal gerealiseerd. In de Westkade van de sluis komen de kademuren van de huidige Wilhelminasluis en het Zaangemaal samen. Dit is een complex geheel, bestaande uit oude en nieuwere constructie-onderdelen. Bouwer Heijmans heeft de provincie Noord-Holland geïnformeerd meer tijd nodig te hebben om het ontwerp van de nieuwe sluiskolk te optimaliseren.

De vernieuwing van de Wilhelminasluis is onderdeel van het programma ‘Vaart in de Zaan!’, dat tot doel heeft de bevaarbaarheid van de Zaan te verbeteren. De provincie zet hiermee in op een verschuiving van het transport over de weg naar meer vervoer over water. Bij het vernieuwen van de Wilhelminasluis werkt de provincie nauw samen met gemeente Zaanstad, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en KSV Schuttevaer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats