Clicky

 
Transport Online - Polen met gestolen aanhanger vol diesel opgepakt

Polen met gestolen aanhanger vol diesel opgepakt

Polen met gestolen aanhanger vol diesel opgepakt
29-10-2014 14:12 | Misdaad | auteur De Redactie

WERKENDAM - De politie heeft afgelopen nacht rond 06.00 uur op de Bandijk tijdens een langdurige actie twee Poolse mannen op heterdaad aangehouden voor dieseldiefstal.

Het duo wordt er van verdacht in Almkerk een aanhangwagen en twee grote lege 1000 liter vaten gestolen te hebben en deze en enkele andere jerrycans gevuld te hebben met diesel die zij mogelijk wegnamen op een bouwterrein in de Biesbosch. De mannen zijn ingesloten.

De agenten besloten om met collega's extra op deze twee auto's te letten. Enkele uren later zagen de agenten één van de auto's met beide mannen rijden over de Bandijk en gaven hen een stopteken. Op de aanhanger stonden twee grote IBC's en circa tien jerrycans allemaal gevuld met diesel.

Bij het openen van het bestuurdersportier kwam direct een sterke diesel walm naar buiten. Volgens de agenten roken de inzittenden zo sterk naar diesel dat het leek alsof zij een bad in de brandstof hadden genomen. Beide mannen zijn aangehouden, aldus de politie.

In de loop van de morgen werden diefstallen gemeld van diesel en stroomkabels van graafmachines achterin de Biesbosch. De aanhangwagen en de (lege) IBC tanks blijken gestolen te zijn in Almkerk. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee aangehouden mannen bij de genoemde diefstallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden