Duitse ELVIS neemt Roemenen in dienst

Duitse ELVIS neemt Roemenen in dienst
29-10-2014 10:15 | Buitenland | auteur De Redactie

ALZENAU(D) - In het Duitse transport is er, volgens het Duitse transportconcern ELVIS, een enorm te kort aan goed gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs. Om dit tekort ook op de lange termijn op te vangen boort ELVIS nu andere bronnen aan: Roemeense vrachtwagenchauffeurs, volledig opgeleid door ELVIS zelf. 

In Roemenië heeft ELVIS een eigen kantoor geopend. Van daaruit worden potentiële chauffeurs geworven, getraind en opgeleid door ELVIS personeel. Het doel is om zowel de vrachtwagenchauffeurs als hun families op lange termijn te laten integreren in Duitsland. Volgens ELVIS zullen alle chauffeurs een Duitse arbeidsovereenkomst en een Duits loonniveau ontvangen.

Jochen Eschborn, CEO van ELVIS AG, legt de achtergrond van het project in Timişoara uit: "Het groeiende tekort aan chauffeurs stelt veel bedrijven voor grote uitdagingen. Met de opening van een kantoor in Roemenië hebben wij deze kwestie in eigen handen genomen en zorgen wij zelf voor een oplossing op lange termijn."

Wegens gebrek aan personeel wordt de druk in de transportsector verhoogd. Volgens Eschborn wordt er dan ook te vaak onvoldoende gekwalificeerd personeel gebruikt: "Dit is een gevaarlijke trend omdat het vaak schade aan voertuigen of apparatuur tot gevolg heeft. Daarom hebben wij bewust gekozen voor een andere weg."

Vanuit het kantoor in Roemenië wordt gezocht naar geschikte vrachtwagenchauffeurs. Deze ondergaan speciale selecties met theoretische, praktische en medische tests en trainingen. "Het gaat ons niet om tijdelijke chauffeurs voor een paar maanden maar voor lange termijn personeel", benadrukt Eschborn.De vrachtwagenchauffeur wordt vanaf de eerste dag goed begeleid. Naast taalcurssusen worden de chauffeurs ook geholpen met de administratieve procedures, het vinden van woonruimte en het openen van een bankrekening. Ook krijgt de chauffeur een speciaal 'Care Packadge' met voedsel en dranken om de eerste paar dagen door te komen.

"Alle chauffeurs ontvangen een Duits contract, ontvangen een Duits loon en onkostenvergoeding. Daarnaast ontvangt elke chauffeur 26 vakantiedagen per jaar. Dat is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van het gemiddelde salaris van 500 euro per maand in Roemenië!"

ELVIS AG is het grootste transportnetwerk van Europa met meer dan 130 partners en 124 vestigingen in Duitsland en 72 locaties elders in Europa. ELVIS is opgericht in 2006 en heeft een vloot van ongeveer 13.000 vrachtwagens die ongeveer 6,5 miljoen ton vracht per maand transporteren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden