Arrestaties na ladingdiefstallen langs Duitse A2

Arrestaties na ladingdiefstallen langs Duitse A2 [+foto]
28-10-2014 16:31 | Criminaliteit | auteur De Redactie

KREIS SOEST(D) - In de afgelopen weken nam het aantal ladingdiefstallen op truckparkings langs de Duitse A2 toe. In het bijzonder dure televisies, game consoles en parfum werden gestolen.

Alleen al in oktober zijn tot nu 15 opleggers opengesneden. In negen gevallen was sprake van een poging tot diefstal en in zes gevallen werd er daadwerkelijk iets gestolen. De totale schade van de diefstallen bedraagt enkele onderdduizenden euro's, meldt de Duitse politie. Daarom is de politie intensief gaan controleren rond de truckparkings langs de A2.

Dinsdagochtend rond 03:00 uur werd een groep dieven opgemerkt langs de snelweg. Deze groep stond op het punt om dure televisies uit een Poolse vrachtwagen te stelen. Twee van de daders konden op heterdaad gearresteerd worden. De andere daders vluchtten in een vrachtwagen de A2 op. Na een korte achtervolging zette de daders de vrachtwagen stil en vluchtten te voet verder.

De onbekende verdachten wisten, ondanks de inzet van een politiehelikopter, te ontsnappen.

De twee aangehouden daders zijn twee Albanezen van 32 en 34 jaar oud. Ze hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Duitsland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden