Wegtransport vreest hogere tol EU

Wegtransport vreest hogere tol EU
26-06-2008 17:53 | Transport | auteur de redactie
De internationale organisatie voor wegtransport IRU verzet zich hevig tegen komende EU-plannen voor hogere tol en andere heffingen voor wegtransport.

De Europese Commissie gaat voorstellen doen om alle kosten voor weggebruik door te berekenen, zoals lawaai en luchtvervuiling.
De truckers vinden dit voorstel onrechtvaardig en ongepast in deze tijd van hoge brandstofprijzen, zei topman Michael Nielsen van de IRU, waarbij Transport en Logistiek Nederland (TLN) is aangesloten.

Ze menen dat het aankomende Eurovignet-voorstel alleen maar leidt tot hogere kosten. "De vervuiler betaalt, het probleem blijft'', aldus de organisatie donderdag. "Van het wegtransport bestaat 85 procent uit ritten korter dan 150 kilometer: daarvoor is geen echt alternatief.''

Wegtransport kent in veel landen specifieke heffingen, zoals de Mau-kilometerheffing in Duitsland. In Nederland moeten zware vrachtwagens een Eurovignet kopen. De prijs hangt af van de milieuklasse.

Bron: ANP


ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier