Transport Online - Mooi kijkje in het verleden van Koninklijke Saan [+foto's]

Mooi kijkje in het verleden van Koninklijke Saan

Mooi kijkje in het verleden van Koninklijke Saan [+foto's]
27-10-2014 10:22 | Speciaal Transport | auteur De Redactie

DIEMEN - Koninklijke Saan uit Diemen is een familiebedrijf dat alweer 117 jaar bestaat. Opgericht als bodedienst in 1887 met een medewerker groeide het bedrijf uit tot een kraanverhuur- en transportbedrijf met 300 medewerkers.

Een hoofdvestiging in Diemen met nog drie vestigingen elders in Nederland en twee in Roemenië. In 1997 bij het 100-jarig bestaan en het uitreiken van het predicaat koninklijk aan de firma Saan, werd het besluit genomen om een museum op te richten om de geschiedenis voor het nageslacht te bewaren.

In 2013 opende het Saan museum haar deuren, gevestigd op het terrein van het hoofdkantoor in Diemen op de Weesperstraat 78-82. (Oud)medewerkers van Saan restaureren en onderhouden vrachtwagens en kranen, ook ander materiaal zoals gereedschappen en onderhoudsboeken vind je in de collectie. Tijdens de openingstijden staat er een wisselende collectie voertuigen opgesteld voor het museum. In het museum hangen honderden foto's van Saan vrachtwagens en kranen, genomen tijdens werkzaamheden in de vorige eeuw.

In het museum staat een vaste collectie van voertuigen bestaande uit verhuiswagens en kraanwagens, zo als de grote FWD SU-COE 4X4 die dateert uit 1942 en in eigen beheer werd opgebouwd tot kraanwagen. Een echte blikvanger is de Ward La France M1 A1 wrecker uit 1942, die in 1997 bij het 100-jarig bestaan door het personeel werd aangeboden aan de directie.

Het Saan museum is op een aantal zondagen per jaar open voor bezoekers, voor groepen zijn afwijkende openingstijden mogelijk. Ook worden er door oud medewerkers rondleidingen verzorgt. De collectie wordt steeds aangevuld en geeft een goede kijk op het verleden en de rol die Koninklijke Saan hierin speelde. Kortom een lovend initiatief met respect voor het verleden.

©Foto's: Rob Dragt

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions