Clicky

 'Air France-KLM in zeer zwaar weer'

'Air France-KLM in zeer zwaar weer'
27-10-2014 09:45 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het voortbestaan van Air France-KLM hangt aan een zijden draadje, aangezien de luchtvaartmaatschappij afstevent op een technisch faillissement. Om het bedrijf in de lucht te houden, moet Air France-KLM flink in eigen vlees snijden. De kosten moeten met wel twintig procent omlaag, zo stellen bronnen maandag in De Telegraaf.

Volgens de ingewijden worden de komende weken 'cruciaal' voor het voortbestaan van het Frans-Nederlandse fusiebedrijf. Personeel en vakbonden vrezen volgens de krant massaontslagen. Die zouden vooral bij het Franse deel plaatsvinden, maar ook het Nederlandse KLM komt vermoedelijk niet ongeschonden uit de strijd, zo verwachten ze.

In totaal zou het concern duizenden banen moeten schrappen in een poging de concurrentie van Europese budgetmaatschappijen en goedkope Arabische vliegers het hoofd te kunnen bieden. De bestuurders en toezichthouders van het bedrijf zouden dinsdag de volledige dag hebben ingeruimd om over de maatregelen te spreken.

De kersverse topman van KLM, Pieter Elbers, wil in de krant niet reageren op de geruchten over de grootschalige reorganisatie. Elbers, die twee weken geleden Camiel Eurlings opvolgde, wacht daarmee totdat Air France-KLM op woensdag zijn kwartaalcijfers presenteert. Door de Franse pilotenstaking, die mogelijk een half miljard euro kostte, zijn die naar verwachting alles behalve rooskleurig. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions