Clicky


Vlissingse politie schiet man neer - UPDATE!

Vlissingse politie schiet man neer - UPDATE!
26-10-2014 20:18 | Misdaad | auteur Marcel van der Voort

VLISSINGEN - De politie heeft zondagavond op de Vlissingse Koudekerkseweg een Middelburger (23) neergeschoten. Hij zou mogelijk explosieven bij zich hebben.

Omwonenden zijn verzocht bij de ramen weg te blijven totdat duidelijk was wat de toestand precies is. Hij is enige tijd door de politie geboeid onder schot gehouden, zonder dat hij medische hulp kreeg. Eerst moest er duidelijkheid komen over de vermeende explosieven.

De politie heeft gericht geschoten om de verwarde man op afstand te houden. De man heeft niet zelf geschoten. Het nabij gelegen ziekenhuis was tijdelijk niet bereikbaar. De Huisartsenpost aan de Sottegemstraat wel. Een politieonderhandelaar ging ter plaatste om contact te leggen met de verwarde man. Ook de Explosieven Opruimingsdienst EOD en een arrestatieteam zijn ter plaatse gegaan.

Evenals een politiehond met begeleider. De hele Koudekerkseweg en en toegangswegen waren afgezet. Een robot van de explosievendienst is richting de man gestuurd om de situatie te bekijken. Via een beeldscherm is er meegekeken.


Een politieonderhandelaar probeerde contact te leggen met de gewonde man. Een explosievenhond is naar de man gestuurd. Op een gegeven moment kwam de brandweer steeds dichterbij. Om 21.06 uur benaderde de EOD-medewerker de man. Hij heeft zijn lichaam gecontroleerd, waarschijnlijk op explosieven.

Om 21.15 uur is een ambulance naar de verwarde man gereden. Ambulancepersoneel deed eerste onderzoek Vervolgens was er het vertrek naar het ziekenhuis. Er zijn geen explosieven gevonden.