Transport Online - 'DAF en vijf concurrenten verdacht van kartel'

'DAF en vijf concurrenten verdacht van kartel'

'DAF en vijf concurrenten verdacht van kartel'
24-10-2014 13:52 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Vrachtwagenfabrikant DAF wordt door de Europese Commissie verdacht van verboden afspraken met branchegenoten Renault Trucks, MAN, Scania, Daimler, en Iveco. Dat schrijft persbureau Bloomberg op gezag van anonieme bronnen.

De Europese Commissie is volgens de bronnen voornemens volgende maand een officiële klacht tegen de truckfabrikanten in te dienen. Alleen Volvo, eigenaar van Renault Trucks, reageerde tegenover Bloomberg op het bericht. "Het onderzoek is gaande en we wachten het resultaat af."

De kartelwaakhond van de Europese Unie doet sinds drie jaar officieel onderzoek naar malversaties in de auto- en trucksector. Medewerkers van de commissie vielen destijds onverwacht allerlei fabrikanten en onderdelenleveranciers binnen om bewijzen te verzamelen.Afgelopen voorjaar ontvingen twee Europese en vier Japanse fabrikanten van kogellagers een gezamenlijke boete van 950 miljoen euro vanwege kartelafspraken. Dat is een van de hoogste boetes die de mededingingswaakhond ooit heeft uitgedeeld.

Foto's

 • Palty - Dronten
  Palty - Dronten
 • Plukon
  Plukon
 • Heerkens
  Heerkens
 • Postma
  Postma

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen