Ford maakt minder winst door nieuwe truck

Ford maakt minder winst door nieuwe truck
24-10-2014 13:42 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

DEARBORN - Ford heeft vorig kwartaal aanmerkelijk minder winst gemaakt, door de hoge kosten voor de introductie van een nieuwe truck. Het Amerikaanse bedrijf hield tussen juli en september 835 miljoen dollar (660 miljoen euro) over, zo maakte Ford vrijdag bekend. Dat is ruim een derde minder dan een jaar eerder.

De autobouwer sloot zijn truckfabriek in Dearborn vijf weken om de locatie voor te bereiden op de productie van de F-150 pick-up. Omdat het bedrijf in die periode minder trucks kon maken en verkopen, valt de winst van het bedrijf lager uit.

Toch presteert het concern nog ruim boven de verwachting van de financiële markten. Per aandeel verdiende Ford namelijk 0,24 dollar, terwijl analisten gepeild door Factset hadden gerekend op een winst van 0,19 dollar per aandeel. De omzet van Ford daalde met tweeënhalf procent op jaarbasis, naar 34,9 miljard dollar. (Novum/AP)Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden