Clicky


Oplopende verliezen Ballast Nedam door A15 project

Oplopende verliezen Ballast Nedam door A15 project
24-10-2014 10:12 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De verliezen van Ballast Nedam lopen in het vierde kwartaal nog verder op. Omdat er nog altijd geen duidelijkheid is over claims rond het wegenproject bij de A15 in Rotterdam, gaf het bouwbedrijf vrijdag geen precieze cijfers over de verliezen in het derde kwartaal.

Begin oktober waarschuwde het bouwconcern al voor hogere tegenvallers door het A15-traject. Het bedrijf dacht toen een verlies van honderd miljoen euro te moeten nemen. Die verliezen lopen nog verder op in het laatste kwartaal door hogere kostenoverschrijdingen, meldt het bedrijf nu. In juli van dit jaar ging Ballast nog uit van 87 miljoen euro verlies op het project. Dat leverde toen een verlies van op vijftig miljoen euro in het eerste halfjaar.

Naast het A15-project drukten in het derde kwartaal ook slechtere resultaten uit de infrastructuurdivisie op de winst. Uit bouwprojecten op zee - een nichemarkt voor de bouwer - en uit een aantal complexe bouwprojecten werden wel goede resultaten behaald. Door kostenreducties leverde de divisie specialismen en toelevering ook meer op.

Ballast Nedam boekte in het derde kwartaal iets minder omzet dan een jaar eerder, vooral door teruglopende activiteiten in de wegen- en bruggenbouw. Het bouwbedrijf meldt dat het in tegenstelling tot het eerste halfjaar wel een aantal nieuwe opdrachten heeft weten te winnen. De orderportefeuille daalde desondanks van 1,188 miljard euro eind juni naar 1,059 miljard euro eind september. Dat komt omdat een aantal projecten, zoals de bouw van de A9 en een aantal zorginstellingen, nog niet in de boeken stond.

Volgend jaar wordt volgens Ballast Nedam 'een zwaar jaar'. Omdat de precieze afrekening van de A15 nog onduidelijk is, spreekt Ballast Nedam geen concrete verwachting uit. (Novum)