Clicky


Vakvereniging: werk overdag aan weg

Vakvereniging: werk overdag aan weg
23-10-2014 20:38 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Wegwerkzaamheden moeten zo veel mogelijk overdag worden uitgevoerd. Daarvoor pleit vakvereniging Het Zwarte Corps (HZC) donderdag in een reactie op de aanrijding woensdagnacht op de A12 waarbij een wegwerker omkwam. "De veiligheid van de wegwerkers is immers prioriteit nummer één."

De genomen veiligheidsmaatregelen bij werk aan de weg blijken volgens de vakvereniging 'steeds opnieuw' onvoldoende. Zo blijft bij het afsluiten van een rijbaan het verkeer op de andere rijbaan gevaar opleveren, geeft HZC aan. Voorlichtingsacties zouden daarbij nauwelijks effect hebben gehad. "Bij het werken in de nacht komen daar verminderd zicht en mogelijk ook verminderde alertheid van bestuurders bij", geeft HZC aan.

Voorzitter van de vakvereniging René van der Steen wil daarom dat het werken in de nacht tot het uiterste wordt beperkt. "Met volledige wegafsluitingen en goede omleidingsroutes kan de veiligheid het beste gewaarborgd worden. HZC is er zich van bewust dat daar de infrastructuur nog lang niet overal voor op orde is. Maar dat betekent dat dáár werk van gemaakt moet worden." (Novum)