Transport Online - Topman Tesco weg na overdrijven winst

Topman Tesco weg na overdrijven winst

Topman Tesco weg na overdrijven winst
23-10-2014 10:15 | Buitenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Richard Broadbent vertrekt als hoogste baas bij Tesco, omdat de Britse supermarktketen zijn operationele winst over het eerste halfjaar schromelijk heeft overdreven. Broadbent hoopt zo een streep te trekken onder een zaak die hem 'oprecht spijt'. Dat zei hij donderdag bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

Ruim een maand geleden bleek dat Tesco in augustus een hogere operationele winst over de eerste zes maanden had gepresenteerd dan het bedrijf in werkelijkheid had behaald. Toen de fout in de boekhouding aan het licht kwam, moest Tesco zijn winst voor afschrijvingen en belastingen met 250 miljoen pond (317 miljoen euro) naar beneden toe bijstellen.

Bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal blijkt de misser van twee maanden geleden zelfs nog iets groter. Met een operationele winst van 1,1 miljard pond zat Tesco maar liefst 263 miljoen pond te hoog. Voor bestuursvoorzitter Broadbent is dat nu aanleiding om op zoek te gaan naar een opvolger en zelf te vertrekken. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions