Clicky

 Justitie bekijkt fraude ict-bedrijven

Justitie bekijkt fraude ict-bedrijven
22-10-2014 16:31 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen naar eventuele fraude en prijsafspraken bij bedrijven in de automatiseringsbranche. Het OM wil op die manier vaststellen of er voldoende aanwijzingen zijn voor een strafrechtelijk onderzoek naar de sector. Dat bevestigt een woordvoerder woensdag na berichtgeving in NRC Handelsblad.

Het OM krijgt daarbij mogelijk hulp van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die al een aantal weken signalen verzamelt van mogelijke misstanden bij automatiseringsbedrijven. "Indien mogelijk wordt de informatie die wij verzamelen gedeeld met het Openbaar Ministerie", zo laat een zegsman van de kartelwaakhond aan de krant weten.

Van actief onderzoek - zoals NRC meldt - is echter geen sprake, aldus een woordvoerder van de ACM. Hij wijst erop dat de ACM vorige week al een brief stuurde naar de vijftig grootste automatiseerders in Nederland. Daarin roept de waakhond de bedrijven op om melding te maken van illegale prijsafspraken en andere vormen van concurrentievervalsing. Wie misstanden meldt, komt namelijk in aanmerking voor een lagere boete.

Een andere aanleiding voor het oriënterende onderzoek is een uitzending van Zembla van twee weken geleden. Daarin stelde het televisieprogramma op basis van interne documenten dat automatiseerder Ordina tussen 2005 en 2010 heeft gefraudeerd bij meerdere aanbestedingsprocedures van de overheid. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions