Drugsdoden kochten xtc bij verschillende dealers

Drugsdoden kochten xtc bij verschillende dealers
22-10-2014 16:28 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De twee mannen die tijdens het Amsterdam Dance Event vermoedelijk overleden door drugsgebruik, hebben hun pillen niet van dezelfde persoon gekocht. Dat blijkt uit verklaringen rondom de slachtoffers, zo maakte de politie woensdag bekend.

Sectie heeft inmiddels uitgewezen dat de dood van de twee mannen is veroorzaakt door 'orgaanfunctiestoornissen' die op hun beurt vermoedelijk zijn veroorzaakt door drugsgebruik. Aanvullend toxicologisch en bloedonderzoek moet dat nog uitwijzen.

De slachtoffers, een 21-jarige man uit Oude Wetering en een 33-jarige man uit Servië overleden zondag. De Serviër was in Club Lite in de Jan van Galenstraat geweest en de Nederlander op een feest in de Westergasfabriek.

Maandag werd bekend dat een 41-jarige vrouw uit Utrecht was overleden die beide locaties had bezocht. Een schouwarts heeft bij haar vastgesteld dat ze is overleden als gevolg van xtc-gebruik. Van wie zij de pillen heeft gekocht is onduidelijk. Dat wordt nog onderzocht, laat een politiewoordvoerder weten.

Het Amsterdam Dance Event trok tussen woensdag en zondag zo'n 350 duizend bezoekers. In totaal vielen vier doden. Dinsdag werd bekend dat ook een 41-jarige man uit Groot-Brittannië dit weekend is overleden. De politie wilde alleen kwijt een misdrijf uit te sluiten en dat de man niet is overleden door drugsgebruik. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden