Clicky


Tweehonderd banen weg bij Vopak

Tweehonderd banen weg bij Vopak
21-10-2014 16:59 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vopak is van plan dit jaar en volgend tweehonderd banen in Nederland te schrappen. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten. De reorganisatie is nodig om het bedrijf 'gezond en concurrerend te houden in een uitdagende markt', zegt een woordvoerder van het Nederlandse tankopslagbedrijf dinsdag.

Zestig banen verdwenen al voor 1 oktober. Voor het einde van het jaar komen gaan er nog eens veertig arbeidsplaatsen af. Vopak neemt afscheid van werknemers met tijdelijke contracten, die nu in veel gevallen op aflopende projecten zitten. Openstaande vacatures worden niet meer opgevuld.

De overige honderd banen verdwijnen volgend jaar. Vopak wil dat doen door projecten af te ronden. Ook gaat een aantal werknemers met pensioen. Daarnaast zullen echter ook mensen worden gedwongen te vertrekken, aldus de woordvoerder. Exacte aantallen kon zij nog niet noemen.

Op welke afdelingen de hardste klappen vallen, is ook nog onduidelijk. FNV Havens en CNV Vakmensen zijn met Vopak aan het onderhandelen over een nieuwe cao. Daarin wil Vopak de arbeidsvoorwaarden versoberen voor de werknemers die blijven. De bonden gaan nu, naast de cao-besprekingen, met Vopak onderhandelen over een sociaal plan. Vopak laat de details van de reorganisatie afhangen van de onderhandelingen, aldus de woordvoerder.

FNV Bondgenoten meldde dinsdag dat het personeel maandag over de plannen is ingelicht. Volgens de bond worden het 'zware tijden voor de medewerkers bij Vopak'. Vopak heeft vestigingen in alle grote zeehavens in Nederland. Het hoofdkantoor is in Rotterdam. (Novum)