Clicky


KLM annuleert vluchten om verwachte storm

KLM annuleert vluchten om verwachte storm
21-10-2014 12:26 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De KLM heeft een aantal vluchten geannuleerd vanwege de mogelijke herfststorm. Dat meldt een woordvoerder dinsdag. Om hoeveel vluchten het gaat en om welke bestemmingen kon zij niet zeggen. De luchtvaartmaatschappij wil ruimte creëren in het vluchtschema in verband met mogelijke hinder van het weer.

De eerste vluchten werden maandag al geannuleerd in verband met de weersverwachting. Passagiers kunnen kosteloos hun vliegreis omboeken. Volgens een woordvoerder van Schiphol is KLM op dit moment de enige luchtvaartmaatschappij die vluchten heeft geschrapt.

Prorail meldt dat extra storingsploegen klaarstaan om vallende takken en omvallende bomen op te ruimen. "De bomen hebben op dit moment nog veel blad. Daarom zijn ze heel zwaar en vallen ze eerder om", legt een woordvoerder uit. Ook staan er twee zogenoemde wegsleeplocomotieven klaar om treinen weg te slepen, mocht dat nodig zijn.

Rijkswaterstaat houdt de waterstanden langs de kust en op de grote meren en rivieren in de gaten. Volgens de weersverwachtingen kunnen buitendijkse gebieden onder water lopen. Maandag waarschuwde Rijkswaterstaat campingeigenaren, veehouders en weggebruikers al de situatie dinsdag in de gaten te houden en waar nodig maatregelen te treffen. (Novum)