Clicky


 


Filezwaarte licht gestegen

Filezwaarte licht gestegen
21-10-2014 11:24 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De zwaarte van de files op de Nederlandse snelwegen is in de periode van mei tot augustus met 2,3 procent gestegen. Dat staat in een rapport van Rijkswaterstaat dat minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) dinsdag naar de Kamer stuurde.

De hinder door werkzaamheden aan de weg daalde tegelijkertijd, becijferde Rijkswaterstaat. Het aandeel in de totale filezwaarte van mei tot augustus ging van 5,1 naar 4,3 procent. De filezwaarte is de gemiddelde lengte van de files vermenigvuldigd met de duur ervan.

Het aantal afgelegde kilometers op jaarbasis daalde licht met 0,9 procent en kwam uit op 64,7 miljard kilometer. De hoeveelheid uren die alle weggebruikers bij elkaar opgeteld extra onderweg waren steeg juist met 3,5 procent. Het totale rijtijdverlies kwam daardoor uit op 44,5 miljoen uur op jaarbasis.

De filezwaarte neemt sinds het uitbreken van de crisis in 2008 vrijwel steeds af, op een periode in 2010 na. Eind april 2012 dook de filezwaarte onder het niveau van 2000. Volgens Rijkswaterstaat heeft het niveau van de filezwaarte zich in 2014 redelijk gestabiliseerd.

Bovenaan in de top tien van files van de afgelopen twaalf maanden staat de A20 van Hoek van Holland naar Gouda tussen Crooswijk en Terbregseplein. Het was niet de enige vermelding van de A20 in de top tien. Het traject tussen het Cortlandt-Aquaduct en Nieuwerkerk aan den IJssel iets verderop staat op nummer drie. Op de tweede plaats staat de A16 van Breda naar Rotterdam tussen Prins Alexander en Terbregseplein. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats